Četvrtak, 25. travnja 2024.

SLAVEN BELUPO Petković riješio pitanje pobjednika na Maksimiru

Nogometaši Slaven Belupa u 11. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz na gostovanju kod Dinama. Domaćin je na Maksimiru slavio s minimalnih 1:0.

Trener Ivica Sertić u današnjem susretu nije mogao računati na Međimorca, Ejupija, Parackog i Koha, a u odnosu na sastav protiv Osijeka u prvoj su momčadi mjesta pronašli Božić, Mikulić, Bačelić Grgić i Puclin.

Dinamo je poveo već u 4. minuti. Petković je izborio i realizirao kazneni udarac za 1:0. Pokazalo se da je to bio i jedini pogodak na utakmici. Do kraja poluvremena domaćin je imao nekoliko prilika, no rezultat se nije mijenjao zahvaljujući raspoloženom Ježini na golu Slaven Belupa.

U prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena nismo vidjeli puno toga. Tek su udarcima iz daljine prijetili Olmo za Dinamo i Glavčić za Slaven Belupo. U 71. minuti Slaven Belupo imao je priliku preko Puclina, ali se u izglednoj situaciji odlučio za asistenciju umjesto udarca što je obrana domaćina uspjela obraniti. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

11. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Zagreb, Maksimir

GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 1:0 (1:0)

GNK DINAMO: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Moubandje – Moro, Ademi, Olmo – Kadziro (od 68. Hajrović), Petković (od 74. Gavranović), Oršić (od 88. Ivanušec). Trener: Nenad Bjelica.

NK SLAVEN BELUPO: Ježina – Božić (od 82. Zirdum), Nowak, Mikulić (od 46. Goda) – Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Radivojević – Delić (od 74. Alidema), Puclin – Krstanović. Trener: Ivica Sertić.

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Marjan Tomas (Vladislavci), Kruno Šarić (Županja), Josip Lučić (Vinkovci)

Delegat: Milan Rukavina (Rijeka)

Kontrolor: Šime Vukić (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Petković 4′

Žuti karton: (Dinamo); Nowak 3′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: –

zatvori