Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ravnateljica Doma za starije: Sada kada zapravo ima više mjesta za parkiranje nepotrebno se dižu tenzije i prepričavaju tračevi

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan obratila nam se s odgovorom na tvrdnje iznesene u ranije objavljenom članku o problemu parkirališta kod Doma.

Pitanje parkirališta na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak otvorio je Mrežin Ivica Suvalj, a gradonačelnik Mišel Jakšić u svom odgovoru iznio je, kako je rekao, trač koji je došao do njega da je “rampa stavljena nakon što je šef Upravnog vijeća podivljao jer je dobio kaznu”. Na to je reagirala ravnateljica Doma Vesna Križan dopisom koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Parkiralište Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica vlasništvo je Doma o čemu je upoznat gradonačelnik kako od mene osobno, tako i dopisom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje čije je očitovanje gradonačelnik tražio ne vjerujući stanju u gruntovnici.

S obzirom da se parkiralište koristilo na način da zaposlenici Doma nisu imali gdje parkirati, a donedavno su za parkiranje morali plaćati kazne, bilo je neophodno takvom neredu stati na kraj. Pitanje za gradonačelnika je: Da li je moralno bilo naplaćivati kazne našim zaposlenicima od 500,00 kuna, a parkirali su na svojem parkiralištu? Zbog toga sam tražila sastanak s gradonačelnikom radi dogovora oko nastalog problema. Nažalost, sastanak nije urodio plodom, ali za to se smatram najmanje kriva. Od velike brige gradonačelnik je jedva uspio odvojiti vrijeme za jedan sastanak od ukupno 15 min. Sada dijeli lekcije sve spuštajući na osobnu razinu.

Sada kada zapravo ima više mjesta za parkiranje bespotrebno se dižu tenzije prepričavajući na Gradskom vijeću tračeve koji nemaju nikakve veze sa stvarnom situacijom.

Problem parkiranja postoji na Lenišću, ali ako to prvi čovjek grada ne vidi, to je njegov problem”, zaključuje ravnateljica Križan.

zatvori