Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Parking kod koprivničkog Doma za starije odnedavno zatvoren rampom, Jakšić najavio rješavanje problema

Parkiralište kod Doma za starije i nemoćne osobe na koprivničkom Lenišću odnedavno je zatvoreno rampom.

Građani tako više nemaju mogućnost ondje parkirati svoje limene ljubimce, a novonastala situacija ponajviše utječe na djelatnike tamošnjeg Dječjeg vrtića Zvjezdica, ukazao je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Mrežin Ivica Suvalj:

Ivica Suvalj. Snimio Marko Posavec.

– Ravnateljstvo Doma zatvorilo je parking zbog svojih potreba. Nastao je problem jer su 30 mjesta dali djelatnicima Policijske uprave, a samo su četiri mjesta ispred vrtića za roditelje koji dolaze po djecu – rekao je Suvalj i dodao:

– Imam konkretan prijedlog koji je i rješenje problema. Neka deset mjesta ispred policije Komunalac rezervira za djelatnike Policijske postaje, a neka se onda deset mjesta kod Doma oslobodi za djelatnike vrtića. Razgovarao sam s ravnateljstvom Doma i oni su apsolutno spremni to napraviti.

Gradonačelnik Mišel Jakšić složio se s time da ovaj problem treba riješiti te je najavio da će o svemu razgovarati s ravnateljicom Doma za starije i nemoćne Vesnom Križan.

– Osobno sam stava da se parking kod Doma za starije može i mora riješiti institucionalno. Nažalost, na svim sastancima do sada s ravnateljicom Doma, ravnateljicom vrtića i načelnikom Policijske uprave koprivničko-križevačke, mi to institucionalno rješenje nismo uspjeli pronaći. Zahvaljujem kolegi Suvalju na ljudskoj intervenciji. To ćemo preuzeti i pokušati ponovno sjesti s ravnateljicom – rekao je Jakšić i usto dao naslutiti tko je odgovaran za postavljanje rampe.

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

– Rečeno mi je na bazi trača: “Znate, šef Upravnog vijeća je podivljao jer je zaboravio parkirnu kartu koju je trebao imati pa je dobio kaznu”. OK, dobio je kaznu pa je stavljena rampa. Nitko ravnateljici ne spori njezino pravo da zatvori taj parking jer vjerujem da sve radi po zakonu. No, pitanje je je li to moralno, s obzirom na to da je tamo “sto godina” sve funkcioniralo odlično. Dječji vrtić, Dom za starije i nemoćne, Policijska uprava, građani zgrada iz svih dijelova tog kvarta, svi su koristili taj parking, problema nije bilo. No, onda je netko dobio kaznu i nastala je frka. Uz to, tamo je u kvartu gradonačelnik pa idemo nešto njemu napraviti jer on će propasti ako će morati malo duže tražiti svoje parkirno mjesto – ispričao je Jakšić i dodao da će, ako uskoro ne pronađu zajedničko rješenje, osmisliti novi način otklanjanja ovog problema.

NOVO: Odgovor ravnateljice Doma za starije Vesne Križan pročitajte ovdje.

zatvori