Utorak, 26. ožujka 2024.

Protekli vikend u Koprivnici tri prometne nesreće, ozljede zadobila 15-godišnja biciklistkinja

Tri su se prometne nesreće dogodile u Koprivnici proteklog vikenda, javlja koprivnička policija.

Dvoje se vozača u petak sudarilo stražnjim dijelovima vozila. Na parkiralištu u Ulici Ivana Česmičkoga oko 14:45 sati 76-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake te je zbog nepropisne vožnje unatrag udario u Opel koprivničke registarske oznake. Njime je s parkirališnog mjesta, također nepropisnom vožnjom unatrag, upravljala 40-godišnja vozačica.

Vozila su se sudarila te će protiv oboje vozača biti pokrenuti prekršajni postupci u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Jedna se prometna nesreća dogodila u subotu oko 9:55 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Koprivnici. 56-godišnja vozačica Fiat Punta koprivničkih registracija je na pješačkom prijelazu udarila u 15-godišnju biciklistkinju. Ona se obilježenim pješačkim prijelazom kretala u smjeru Ulice kneza Domagoja te je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđena.

I u ovom slučaju prekršajni postupci će biti pokrenuti protiv obje vozačice, također u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Sinoć oko 22:40 sati 75-godišnjak je oduzeo prednost prolaska Renaultu koprivničkih registracija na raskrižju Ulice hrvatske državnosti i Križevačke. 75-godišnjak je upravljao Opelom koprivničkih registracija, dok je za volanom Renaulta bio 60-godišnjak.

Nakon što je oduzeo prednost, automobili su se sudarili te će protiv vozača Opela biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori