Četvrtak, 25. travnja 2024.

Projekt tvrtke Pro-Ping u TOP 3 finalista za nagradu European Broadband Awards 2019.

Tvrtka Pro-Ping d.o.o. prijavila je svoj projekt razvoja širokopojasnog Interneta u općini Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji u jednu od 5 kategorija za ovogodišnju nagradu European Broadband Awards 2019. Projekt pod nazivom “2019.1.03 Community decision as trigger for FttH” odabran je kao jedan od tri finalista u kategoriji “Innovative models of financing, business and investment”.

Pro-Ping je osnovan 2010. godine i jedna je od brzo rastućih komunikacijskih tvrtki na hrvatskom tržištu. Pro-Ping je pružatelj telekomunikacijskih usluga nove generacije baziranog na vlastitoj bežičnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi. Glavne usluge koje tvrtka nudi su: pristup Internetu, digitalna televizija i telefon.

Ciljano tržište su manja mjesta i gradovi u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema planu širenja vlastite optičke mreže, našla se i Općina Drnje koja je u ovaj projekt ušla sufinancirajući priključke svojim stanovnicima. Tvrtka Pro-Ping financirala je izgradnju vlastite optičke i “wireless” mreže u općini Drnje.

Prijavljeni projekt naziva “2019.1.03 Community decision as trigger for FttH” prema odluci žirija, ušao je u TOP 3 finalista u kategoriji “Innovative models of financing, business and investment” za ovogodišnju nagradu European Broadband Awards. Proglašenje pobjednika u svih 5 kategorija održat će se u Bruxellesu, 2. prosinca 2019. godine u sklopu konferencije “Broadband Days”.

Ove nagrade Europska komisija dodjeljuje jednom godišnje te u njima prepoznaje izvanredne projekte uvođenja širokopojasne mreže i infrastrukture u Europi.

U sklopu Broadband Days konferencije, održat će se i konferencije “Boosting Connectivity Investments” na kojoj će biti prisutni predstavnici tvrtke Pro-Ping. Cilj konferencije je okupiti sve relevantne dionike i informirati ih o najnovijim kretanjima EU širokopojasnih inicijativa i njihovoj provedbi. Na konferenciji će se raspravljati o novim tehnologijama, 5G tehnologiji, poslovnim i financijskim modelima s ciljem prepoznavanja ideja i sinergija između sektora.

zatvori