Srijeda, 27. ožujka 2024.

Prijedlozi za gradske nagrade i priznanja: Pavle Gaži počasni građanin Koprivnice

Za idući utorak sazvana je 19. sjednica Gradskog vijeća. Među ostalim, na dnevnom redu je u ovo vrijeme uobičajeno odlučivanje o dodjeli javnih priznanja.

Tako će, prema prijedlogu iz materijala za sjednicu Gradskog vijeća, Pavle Gaži biti novi počasni građanin Koprivnice. Počasna titula kojom će mu sugrađani zahvaliti za najveći gospodarski procvat grada i doprinos razvoju Podravke bit će mu uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća što će biti održana u studenome u sklopu proslave Dana grada.

Na istoj sjednici bit će dodijeljeno i 11 medalja grada Koprivnice. Dobit će ih zlatni darivatelji krvi Anka Ledinski, Božidar Belec, Božidar Flis, Damir Jembrek, Damir Morić, Ivan Ledinski, Miroslav Restek, Zlatko Međimorec i Željko Crnjaković; gimnazijski ravnatelj Vjekoslav Robotić za doprinos odgoju i obrazovanju i Milica Pakasin za doprinos razvoju borbe protiv alkoholizma.

Za dobitnike Plaketa Grada Koprivnice predloženi su KURS – Koprivnička udruga za rekreativni sport, dobrovoljna vatrogasna društva Štaglinec i Starigrad i Krojački obrt Miran.

zatvori