Srijeda, 27. ožujka 2024.

Policija uhvatila lopova koji je provaljivao u ugostiteljske objekte i uz prijetnje djelatnici pokušao opljačkati pekarnicu

Policija je uhvatila muškarca za kojeg se sumnja da je provalio u ugostiteljske objekte u Hlebinama iz kojih je ukrao novac i alkoholna pića te pokušao opljačkati pekarnicu.

Riječ je o muškarcu u dobi od 60 godina sa šireg koprivničkog područja. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Koprivnica sumnja se da je počinio kaznena djela teških krađa provaljivanjem i pokušaja razbojništva.

Sumnja se da je osumnjičeni u razdoblju između 11. i 24. listopada tri puta provalio u ugostiteljski objekt u Ulici bana Josipa Jelačića u Hlebinama, odakle je ukrao novčani polog i alkoholna pića, počinivši tako vlasniku štetu u iznosu od više stotina kuna. Nadalje, sumnja se i da je u noći s 13. na 14. listopada provalio u bivši ugostiteljski objekt na Trgu Ivana Generalića u Hlebinama iz kojeg ništa nije ukrao.

Osim toga, sumnja se da je isti muškarac u prijepodnevnim satima 24. listopada u pekarnici u Hlebinama prijetio djelatnici i udarao po blagajni, tražeći novac. Djelatnica mu novac nije dala, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem i pokušaja razbojništva protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku”, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

zatvori