Petak, 29. ožujka 2024.

SUNČEVA LJULJAČKA Podravsko sunce konačno je dobilo prilagođenu ljuljačku, a uz vašu pomoć na igralište će dovesti još dječjih sprava

Polaznici koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce od početka ovog mjeseca konačno mogu koristiti prilagođenu Sunčevu ljuljačku.

Podsjetimo, koprivnička je škola putem natječaja još prošle godine osvojila 30 tisuća kuna za projekt kojim se žele pružiti jednake mogućnosti osobama s invaliditetom. Sunčeva ljuljačka omogućuje upravo to – da se djeca s motoričkim teškoćama mogu igrati zajedno sa svojim vršnjacima.

Početkom listopada ljuljačka je postavljena u dvorište Centra Podravsko sunce čime je ujedno započela rekonstrukcija tamošnjeg dotrajalog dječjeg igrališta, rekao nam je edukacijski rehabilitator iz Podravskog sunca Luka Femec.

– Od početka ovog projekta cilj nam je bio da ljuljačka bude početna sprava na budućem dječjem igralištu kojeg ćemo urediti na temeljima univerzalnog dizajna što bi značilo da se tamo, osim naših učenika s teškoćama, mogu igrati i djeca iz naše lokalne zajednice, da se zajedno mogu družiti i ravnopravno sudjelovati u svim aktivnostima.

A kako bi to bilo moguće, najprije je potrebno zamijeniti sve ostale dotrajale sprave novima. Iz tog se razloga Podravsko sunce prijavilo na još jedan novi natječaj “RTL pomaže djeci” s projektom “Naš sunčani kutak”:

– Snimili smo video uradak koji će se vrtjeti na programu RTL-a i gdje će ljudi biti pozvani da putem broja telefona doniraju za projekte koji su odobreni na tom natječaju.

Svi ste vi tako u mogućnosti pomoći Koprivnici da dobije novo mjesto za svakodnevnu igru štićenika Podravskog sunca, ali i ostale djece lokalne zajednice.

Izvor: podravsko-sunce.hr
Izvor: podravsko-sunce.hr
Izvor: podravsko-sunce.hr
zatvori