Subota, 20. travnja 2024.

LIGA PRVAKINJA OPET JE U KOPRIVNICI Podravka Vegeti dolazi norveški Vipers, Saračević: Trebat će nam fenomenalna utakmica

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju dočekuju norveški Vipers Kristiansand u utakmici drugog kola aktualne sezone Lige prvakinja.

Bit će to prva Podravkina ovosezonska utakmica Lige prvakinja u domaćoj dvorani. Podsjetimo, prošlog vikenda u prvom kolu poražena je u Francuskoj od Metza. Norvežanke su također zahtjevne protivnice, kazao je trener Podravka Vegete Zlatko Saračević:

– Igramo protiv jedne fenomenalne ekipe, što se vidi i po tome što su napravile Ferencvarosu. To je norveški “dream team”. Znamo protiv koga igramo. Trebat će nam fenomenalna utakmica, sve ono što nismo napravili u Metzu, da bismo imali šansu da nešto napravimo ovdje.

Saračević se također osvrnuo na visok poraz u Metzu, istaknuvši kako igra u toj utakmici nije bila na nivou:

– Istina je da nam se to više ne smije ponoviti. Taj odnos prema igri, nedostatak agresivnosti, lako smo se predali, već smo negdje u 15. minuti digli ruke i pustili da bude što bude. Što je bilo, to više ne možemo promijeniti. U ovom smo tjednu radili na tome, gledali i razgovarali i tražili rješenje toga svega. Mogu reći da sam bio zadovoljan reakcijom igračica u utakmici protiv Osijeka, što je pokazatelj da taj poraz u Metzu nije utjecao na formu ili nešto drugo.

Igračica Podravka Vegete Ana Debelić istaknula je da su svjesni težine poraza u prošloj utakmici, ali da s optimizmom dočekuju Norvežanke:

– Iza nas je težak poraz, ali se nadam da ćemo izvući neku poantu iz toga. Ekipa Vipersa je brza, ima dobar tempo. Moramo dati sve od sebe da to izgleda puno bolje. Što je zakazalo u zadnjoj utakmici, teško je reći. Sve zajedno nismo bile na visini zadatka, nije bilo te agresivnosti, ispalo je na žalost tako kako je ispalo.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović”. Ulaznice su besplatne, ali moraju se prethodno podići na jednoj od sljedećih lokacija:

  • Pivnica Kraluš
  • recepcija Hotela Podravina
  • porta Podravke, Belupa i Danice
  • prostorije kluba.
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
zatvori