Četvrtak, 18. travnja 2024.

Podravka Vegeta poražena u prvoj utakmici Lige prvakinja, Francuskinje su ipak bile prejake

Rukometašice Podravka Vegete poražene su u prvoj utakmici nove sezone Lige prvakinja. Francuski Metz bio je uvjerljiv s konačnih 40:26.

Francuskinje su od početka utakmice nametnule svoj tempo i kažnjavale svaku Podravkinu grešku. Trener Zlatko Saračević prvi je time-out pozvao nakon desetak minuta igre, kada je na semaforu stajalo 7:3. No, nije bilo rješenja: u 22. minuti Metz je otišao na 17:10, a rezultat na poluvremenu bio je 24:13.

U drugom dijelu Saračević je dao priliku i mladim snagama. U Podravkinoj ekipi istaknule su se Tsakalou i Milosavljević, a Risović je imala nekoliko dobrih obrana u prvom dijelu. Spomenimo i kako je na Metzovim vratima stajala bivša Podravkašica Ivana Kapitanović.

Koprivničke su rukometašice i u Francuskoj imale podršku svojih navijača – Kronikusa.

– Loše smo ušli u utakmicu, uplašili smo se protivnika te je utakmica bila gotova u 15 minuta. Ne znam što se to dogodilo, a pripremali smo se za njihov sustav igre no nismo uspjeli odigrati kako smo se dogovorili. U drugom poluvremenu počeli smo bolje igrati, no ono je bilo prekratko da bismo popravili rezultat – izjavio je trener Saračević nakon utakmice, a s njim se složila i Lamprini Tsakalou: – Bila je ovo teška utakmica koja nije pokazatelj onoga što mi stvarno možemo. Loše smo otvorile utakmicu te se više nismo mogle sabrati.

U sljedećem kolu Lige prvakinja Podravka će za tjedan dana, 13. listopada, u gimnazijskoj dvorani ugostiti norveški Vipers. Prije toga, u utorak od 18 sati, na rasporedu je prvenstvena utakmica s Osijekom, također u Koprivnici.

Foto: Metz Handball
Foto: Metz Handball
Foto: Metz Handball
zatvori