Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Podravkašice loše krenule, ali na kraju uvjerljivo svladale Umag. Slijedi Ferencvaros

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile su Umag u susretu šestog prvenstvenog kola odigranom u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani. Konačan rezultat bio je 33:21.

Pred dvjestotinjak gledatelja domaće su rukometašice loše otvorile utakmicu i gošće su imale plus tri. Prvi pogodak za Podravku zabila je Dijana Mugoša u petoj minuti, a Umag je vodio sve do 19. kada je rezultat poravnala Lea Franušić. Uz sedam obrana Magdalene Ećimović semafor je na poluvremenu pokazivao 10:10.

Podravka je snagu vratila u drugom dijelu utakmice i otišla na nedostižnu prednost. Tjaša Stanko zabila je šest puta iz sedam pokušaja, a golove su dodavale i Korina Karlovčan, Lamprini Tsakalou, Dejana Milosavljević i Elena Gjeorgjievska, uz pet obrana Jovane Risović. Na kraju je bilo plus 11.

“Prvo smo poluvrijeme odigrali loše. To se više ne smije ponoviti. Za tri dana očekuje nas najvažnija utakmica sezone i moramo se u potpunosti pripremiti za nju i odigrati onako kako znamo da možemo”, komentirao je nakon utakmice trener Zlatko Saračević.

Prvu službenu utakmicu u dresu Podravka Vegete odigrala je novopridošla Aneta Benko, a u 54. je minuti zabila i svoj prvi pogodak.

Pred Podravkašicama je sada nova utakmica Lige prvakinja i to veliki okršaj protiv mađarskog FTC-a u domaćoj dvorani. Susret 4. kola najvišeg ranga europskog ženskog rukometa na rasporedu je u subotu s početkom u 18:15.

(RK Podravka)

zatvori