Petak, 19. travnja 2024.

POČINJE ŠTRAJK Učitelji i nastavnici od četvrtka prosvjeduju za veće plaće

Općem štrajku osnovnih i srednjih škola pridružit će se i one na području Koprivničko-križevačke županije, potvrdio nam je županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama Goran Višak.

– S obzirom na to da proces mirenja između Vlade i školskih sindikata nije uspio, sutra škole s područja naše županije kreću u štrajk – rekao je Višak.

Podsjetimo, zaposlenici u školama diljem zemlje traže podizanje koeficijenta složenosti posla za šest posto. Vlada je na današnjem sastanku predložila povećanje za dva posto, na što sindikati nisu pristali.

– Zaposlenici u svim školama na području županije sutra će se na jutarnjem sastanku izjasniti žele li ili ne osobno sudjelovati u štrajku. Ravnatelji će onda prema broju onih koji neće štrajkati organizirati nastavu – dodaje Višak.

Prema tome, štrajk učitelja i nastavnika ne znači nužno i prekid nastave. Učenici su i sutra dužni doći u školu, a u kojem će obimu i obliku nastava biti održana ovisi o broju onih koji se štrajku neće pridružiti.

zatvori