Četvrtak, 25. travnja 2024.

POČINJE 26. GALOVIĆEVA JESEN Međunarodni festival književnosti otvara se večeras u Koprivnici

Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen, manifestacija koja njeguje i čuva sjećanje na Frana Galovića, značajnog pjesnika hrvatske moderne danas počinje u Koprivnici i okolici.

Festival će tradicionalno biti otvoren kulinarsko-književnim programom “Pri mojih kleti je kaj videti!” koji će okupiti sve ovogodišnje sudionike u restoranu Štagelj na PRC-u od 19 sati.

Petak je rezerviran za niz susreta s književnicima u knjižnicama i školama diljem Koprivničko-križevačke županije, ističe jedan od organizatora, Marko Gregur:

– Drugog dana festivala autori se rasprše po našoj Podravini. Program počinje u 11 sati u nizu škola i knjižnica. U Kinu Velebit imat ćemo susret s Jadrankom Bitencem i program Galović za velike i male koji okuplja učenike petih razreda koprivničkih osnovnih škola. Njima će u književnom susretu predstaviti jedan autor iz njihove lektire. U Gimnaziji Fran Galović imat ćemo susret s Pavlom Pavličićem, doajenom hrvatske književnosti.

U subotu je sama završnica festivala. U Galeriji Mijo Kovačić bit će uručena istoimena književna nagrada najboljem autoru. Pobjednika bira stručni žiri, a broje se i glasovi čitatelja. Na svečanosti će biti uručena i nagrada Mali Galović za najbolje dječje literarno ostvarenje.

Snimila Silvija Škoda.
Snimila Silvija Škoda.
Snimila Silvija Škoda.
zatvori