Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pavle Gaži novi je počasni građanin Koprivnice, evo kome idu ostala gradska priznanja i nagrade

Pavle Gaži novi je počasni građanin Koprivnice. Prestižnu titulu zaslužio je zbog izuzetnog doprinosa razvoju gospodarstva u našem gradu.

Odluku o njegovom imenovanju, kao i o ostalim dobitnicima gradskih nagrada i priznanja, donijeli su gradski vijećnici na današnjoj 19. sjednici Grada Koprivnice.

– Iz životopisa Pavla Gažija te razvoja Podravke u vrijeme kada je on bio direktor možemo vidjeti da je on sa svojim idejama, zamislima i vizijama bio osnovna poluga najprije stabiliziranja, a zatim i razvoja Podravke u modernu prehrambenu industriju. Jedan je od ljudi koji su najzaslužniji za njezin jak i brzi uspon te razvoj Koprivnice i koprivničke Podravine – obrazložili su iz Grada.

Medalje Grada Koprivnice s 10.000 kuna dobit će zlatni darivatelji krvi Anka Ledinski, Božidar Belec, Božidar Flis, Damir Jembrek, Damir Morić, Ivan Ledinski, Miroslav Restek, Zlatko Međimorec i Željko Crnjaković, zatim gimnazijski ravnatelj Vjekoslav Robotić za doprinos odgoju i obrazovanju te Milica Pakasin za doprinos razvoju borbe protiv alkoholizma.

Plakete Grada Koprivnice ove godine dobit će KURS – Koprivnička udruga za rekreativni sport za sveukupni doprinos razvoju sporta na području grada, potom DVD Štaglinec za razvoj vatrogastva i povodom 40. obljetnice rada, DVD Starigrad za doprinos na području rada s mladima i djecom kroz 20 godina djelovanja, te Krojački obrt Miran za sveukupan doprinos razvoju obrtništva.

Gradska priznanja i nagrade bit će im uručeni u studenome na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća povodom Dana grada.

Spomenimo da su svi dobitnici, osim Pavla Gažija, dobili jednoglasnu podršku koprivničkih gradskih vijećnika. Protiv njegovog imenovanja bilo je šest vijećnika, dvoje ih je bilo suzdržanih, jedan je listić bio nevažeći, dok je 11 potvrdilo njegov izbor.

zatvori