Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: VESELI DAN ZA STUDENTE SJEVERA Menza u Kampusu službeno je otvorena

Studentski restoran u koprivničkom Kampusu danas je svečano otvorio svoja vrata studentima i osoblju Sveučilišta Sjever, ali i svim građanima Koprivnice.

Menza, naime, nije isključivo namijenjena polaznicima i zaposlenicima Sjevera. Studenti u njoj mogu plaćati obroke “iksicom” po subvencioniranoj cijeni, a svi drugi mogu platiti obrok kao i u bilo kojem drugom restoranu. U sklopu menze nalazi se i kafić.

– Veselim se i naravno da nam je menza bitna i potrebna – rekla je studentica treće godine novinarstva Ana Markuš. Iz Karlovca je i u Koprivnici živi kao podstanarka. – Moći ćemo se zdravije hraniti. Većinom sam si sama kuhala, no uvijek je tu bila i pekara i slično, kao i kod većine studenata.

Priča o menzi u Kampusu traje već dugo, a konačno zeleno svjetlo došlo je tek prošlog petka, kazao je prorektor Sveučilišnog centra u Koprivnici Mario Tomiša. – Sveučilište Sjever preuzelo je odgovornost za onu prvu fazu, izgradnju menze, jer smo nažalost jedini sveučilišni centar u Republici Hrvatskoj koji je morao iz vlastitih sredstava izgraditi svoju menzu. Mi smo to napravili. Onda su trebale neke druge službe pribaviti neke dozvole, provesti natječaje i tako dalje. Na natječaju je izabran sada već višegodišnji partner Sjevera, KTC, pa će oni sada praktički samo promijeniti adresu studentskog restorana.

Zadnji “papir” i konačno odobrenje za otvorenje menze dalo je povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja u petak.

Snimila Ivona Rož.

– Drago mi je da ono za što se grad strateški opredijelio prije sedam godina sada dobiva jasne konture, da imamo stalni porast broja studenata, ali i da konačno uspijevamo podići standard tih studenata, na čemu smo si doista svi dali jako puno truda i uložili značajna sredstva, bilo iz gradskog proračuna bilo iz sredstava Sveučilišta Sjever – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Što se tiče kašnjenja s otvorenjem menze, Jakšić je rekao da to, po njemu, nije čudno:

– Znamo i sami, ako želimo pamtiti, da u ovom projektu nismo imali podršku maltene nikoga u ovoj županiji. Danas je to sve “naše”, jer smo uspjeli. Tako nismo dobili podršku ni oko ove menze – izjavio je Jakšić te još jednom napomenuo kako smatra da je Sveučilište Sjever, na kojemu trenutno studira 960 studenata, nepravedno zakinuto u odnosu na ostala hrvatska sveučilišta.

Menzu je svečano otvorio rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

Recimo i da je Sveučilište Sjever u restoran uložilo 3,5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna, a objekt u kojem se nalazi dao je na korištenje Grad Koprivnica.

zatvori