Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Održan treći trening u okviru projekta ‘Chain experiment in preschool’

Predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Dječjeg vrtića Tratinčica iz Koprivnice sudjelovali su od 21. do 25. listopada 2019. na trećem od pet predviđenih treninga u okviru projekta ‘Chain experiment in preschool’ koji je održan u poljskom gradu Gdansku.

Domaćin susreta je bio poljski partner International College Sp. z o.o.

Pod stručnim vodstvom nositelja cijelog projekta Katarine Bertoncelj i Staneta Arha iz Ljudske univerze Jesenice izrađivao se lančani eksperiment na zidu i podu (Manufacture of chain experiment on the wall, on the floor).

Treningu su još prisustvovali predstavnici Vrteca Žirovnica, Zasavske ljudske univerze, Vrteca Zagorje ob Savi, partneri iz Italije Soro Tori, Sacro Cuore te domaćini iz International College Sp. z o.o.

Polaznici treninga bili su raspoređeni u 6 grupa i svaka je grupa izrađivala svoju konstrukciju. Na kraju se lančani eksperiment na zidu morao spojiti na lančani eksperiment na podu i tako tvoriti jednu cjelinu. Lančana reakcija prikazana je puštanjem kuglice, koja je od starta do kraja trebala proći bez poteškoća.

I tijekom rada i izvan treninga, svi sudionici su se međusobno intenzivno družili i surađivali. Poljski domaćini proveli su sve sudionike projekta kroz svoj prelijepi grad te su organizirali posjet Sopotu, gradu koji se nalazi na samom Baltičkom moru.

Sljedeći trening održat će se u siječnju 2020. u Koprivnici.

Foto: POU Koprivnica
Foto: POU Koprivnica
Foto: POU Koprivnica
zatvori