Srijeda, 24. travnja 2024.

Obnovljena je dionica bilogorske ceste koja Koprivnicu povezuje s Bjelovarom

Obnovljena je 1300 metara duga dionica ceste u Hudovljanima, naselju u sastavu Općine Sokolovac.

Riječ je o dionici dugoj 1370 metara, a radovi na obnovi i modernizaciji bili su vrijedni više od 621 tisuće kuna. U investiciji su zajednički sudjelovali Općina Sokolovac i Županijska uprava za ceste Križevci.

– Asfalt je napravljen kao i na ostalim ozbiljnijim prometnicama, dakle dvoslojno s nosivim i izravnavajućim slojem te bi na taj način dionica koju smo obnovili trebala dugo potrajati. Dobro smo surađivali s Općinom i po pitanju ostalih dionica koje smo napravili u Sokolovcu, još je preostalo prometnica koje treba riješiti i vjerujem kako ćemo i to realizirati u dogledno vrijeme – rekao je ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić.

Župan Darko Koren je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima naglasivši kako Županija zauzima pristup ravnomjerne obnove cjelokupne prometne mreže na cijelom svom području:

– Vodimo smislenu politiku koja se temelji na jasno zadanim kriterijima i pristupu koji je lišen bilo kakvih političkih konotacija jer svi koristimo ceste i jasno je da interes javnog dobra i značaja uvijek prevladava. Sokolovac je velika općina s velikom mrežom prometnica, a ono što je važno naglasiti jest činjenica kako nas raduje da se toliko prometnica obnavlja diljem županije jer sigurnost naših stanovnika nema cijenu – naglasio je župan Koren.

Radove je pohvalio i saborski zastupnik Damir Felak, napomenuvši kako će ovaj projekt biti značajan za sve stanovnike jer se radi o prometnici koja povezuje Koprivnicu i Bjelovar. Istaknuo je i kako je Općina Sokolovac dobar primjer suradnje jedinica lokalne samouprave, Županije i Županijske uprave za ceste.

Župan Koren radove je obišao u utorak u pratnji svog zamjenika Darka Sobote, ravnatelja Guzalića, načelnika Općine Sokolovac Vlade Bakšaja, predsjednika Općinskog vijeća i ostalih suradnika te saborskog zastupnika Felaka. ŽUC je ove godine realizirao plan obnove prometnica na 17 lokacija u županiji za što je izdvojeno više od 10,4 milijuna kuna. Župan je u utorak obišao i prostorije društvenog doma u Hudovljanima na kojem se izvode završni radovi uređenja i trebali bi biti gotovi do početka studenog.

(Koprivničko-križevačka županija)

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
zatvori