Srijeda, 27. ožujka 2024.

Mladi Slavenaši sudjelovali na turniru u Makarskoj, u osmini finala zaustavljeni lutrijom udaraca s bijele točke

Dvije generacije mladih nogometaša Slaven Belupa, dječaci rođeni 2011. i dječaci rođeni 2006. godine, sudjelovale su na jakom turniru ‘Mali Zmaj’ koji se proteklog vikenda igrao u Makarskoj.

Obje generacije ostvarile su po dvije pobjede i dva neriješena rezultata, ali su svoja natjecanja završile u 1/8 finala gdje su protivnici bili sretniji i spretniji nakon udaraca s bijele točke.

Mlađi Slavenaši su pod vodstvom trenera Matije Škrinjara u grupi ostvarili dvije pobjede, protiv Kustošije s 4:0 i Uranije s 3:1, te remi s Kamenom rezultatom 0:0 dok ih je Mračaj svladao nakon lutrije penala. Najbolji strijelac u svojoj momčadi bio je Vukašinović s tri gola dok su po jedan dodali Nestić, Markić, Trakoštanec, Legemec, Kajić i Pintar.

Foto: NK Slaven Belupo

Stariji Slavenaši koje su vodili treneri Goran VolfŽeljko Sokač doživjeli su identičnu sudbinu. U grupi su svladali slovensku Krku s 4:2 i Mladost Doboj Kakanj s 1:0, dok su s pulskim Uljanikom remizirali s 1:1. U osmini finala na penale je bolja bila Slavija iz Praga. Najefikasniji u svojoj momčadi bio je Bošnjak s tri gola, Šimunic je zabio dva, a Petrić jedan.

– Želio bih, prije svega, čestitati domaćinu na odličnoj organizaciji turnira i zahvaliti na lijepom domaćinstvu. Proveli smo tri prekrasna dana u Makarskoj i zaista uživali. Ostaje mali žal što su obje generacije nesretno ispale nakon udaraca s bijele točke jer su prema prikazanom zaslužile ostati duže u turniru. Unatoč tome, veseli nas napredak koji mladići svakodnevno pokazuju i igra koju su prikazali u Makarskoj – rekao je trener Goran Volf.

NK Slaven Belupo 2011.: Filip Maronić, Lovro Pintar, Mihael Čavić, Emanuel Kajić, Petar Trakoštanec, Ante Markić, Niko Nestić, Miha Vukašinović, Jurica Legemec, Luka Šimunić, Karlo Kos. Trener: Matija Škrinjar.

NK Slaven Belupo 2006.: Blažeković Mauro, Dedi Stjepan, Đurkan David, Harambaša Mihael, Marić Ante, Markušić David, Petrić Luis, Šimunic Paulo, Ustundag Cemal, Petar Noa Canjuga, Bošnjak Leon, Habajec Dorijan, Sertić Niko, Dominik Maltarić, Mislav Juras, Marko Hajduković, Fran Vidaković, Leo Andrašić. Treneri: Goran Volf i Željko Sokač.

(NK Slaven Belupo)

zatvori