Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Projekt ‘Mali humanitarko’: Učenici petih razreda na satu odgoja za humanost učili o Crvenom križu i Crvenom polumjesecu

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nastavlja s provedbom sata odgoja za humanost u sklopu programa ‘Mali humanitarko’.

Sat odgoja za humanost u ovoj školskoj godini održan je u 11 razrednih odjeljenja petaša koprivničkih osnovnih škola Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku i Koprivničkim Bregima.

U satu odgoja za humanost učenici petih razreda osnovnih škola uče sve o počecima djelovanja Crvenog križa u svijetu te o povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Učenicima su o ovim povijesnim važnim organizacijama, nakon predavanja, ponavljali  kroz igru na mobitelima i tabletima.

Sat odgoja za humanost osmišljen je kako bi se učenici od malih nogu educirali o važnosti humanitarne pomoći i djelovanja kroz voloterstvo.

Nositelj projekta Malog humanitarca je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

zatvori