Subota, 20. travnja 2024.

LIGA PRVAKINJA Podravka Vegeta poražena u hrabroj borbi protiv Ferencvarosa

Rukometašice Podravka Vegete poražene su u mađarskom Erdu u 3. kolu Lige prvakinja. Domaći FTC slavio je s 37:31.

Podravka je dobro i agresivno krenula u utakmicu, držeći egal ili vodstvo tijekom cijelog prvog poluvremena. Čvrsta igra Podravkašicama je ukupno donijela 12 minuta isključenja u prvom dijelu, no uspjele su držati prednost i s dvije igračice manje. Minutu prije kraja poluvremena kapetanica Dragica Džono isključena je treći puta i morala je napustiti teren. FTC je u posljednjim trenucima zabio pogodak za 17:17 na poluvremenu.

U drugom dijelu FTC je lagano poveo, usprkos naporima Tjaše Stanko i Dejane Milosavljević. Domaće igračice odlaze na sedam, pa onda i osam golova prednosti. Podravkašice su počele stizati rezultat, ali razlika je ipak bila prevelika i konačni rezultat bio je 37:31.

– Prvo poluvrijeme odigrali smo točno kako je trebalo, no nažalost bilo je previše isključenja. Da nije bilo tih isključenja imali bi rezultatsku prednost s kojom bi otišli na odmor. Nažalost u drugom poluvremenu dogodila nam se “crna rupa” od 10 minuta kada izgubimo energiju te protivnice rade prednost. Pokušao sam minutama odmora i rotacijama dobiti reakciju ekipe, no to se nije dogodilo. Primili smo previše golova u gostima. Nemam prigovora niti na jednu igračicu, no pogreške i crne rupe kažnjavaju se u Ligi prvakinja. Moramo dalje igrati sve bolje, ne ponavljati pogreške te je to jedni način da napredujemo – izjavio je trener Zlatko Saračević nakon utakmice.

Tjaša Stanko zabila je u susretu s FTC-om sedam pogodaka iz igre. Nakon susreta je izjavila:

– Odigrale smo previše loših minuta, a protiv FTC-a je to nedopustivo. Kažnjavali su svaku našu pogrešku. No ništa nije gotovo, za dva tjedna dolaze nam u goste pa ćemo se opet “potući” s njima.

Podravkašice su imale glasnu podršku pedesetak navijača koji su stigli iz Koprivnice.

Sljedeća Podravkina utakmica u Ligi prvakinja bit će ponovno protiv FTC-a, ovoga puta na domaćem terenu. Susret je na rasporedu 2. studenog.

Foto: Adam Molnar / FTC Rail Cargo Hungaria
Foto: Zsuzsanna Orloci / FTC Rail Cargo Hungaria

FTC-Rail Cargo Hungaria 37 (17)
RK PODRAVKA VEGETA 31 (17)
ERD, Mađarska – Aren Erd. GLEDATELJA: 1800.
SUCI: Diana-Carmen Florescu i Anamaria Stoia (Rumunjska) DELEGAT: Ludmila Bodnieva (Rusija).
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA: Biro (), Szemery (); Pasztor 1, Schatzl 4, Csiszar-Szekeres, Meszaros, Debreczeni-Klivinyi 4, Christensen, Marton, Lukacs 4, Snelder 3, Banfai, Toth, Klujber 11, Hafra 3, Kovacsics 7.
TRENER: Gabor Elek
PODRAVKA VEGETA: Risović (), Ećimović (-); Turk 3, Karlovčan 2, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono, Milosavljević 8 , Mugoša 1, Franušić, Stanko 7, Gjorgjijevska, Tsakalou 4, Debelić 5.
TRENER: Zlatko Saračević.
SEDMERCI: FTC-Rail Cargo Hungaria 5(4), Podravka Vegeta 6(4).
ISKLJUČENJA: FTC-Rail Cargo Hungaria 8 min. (Csiszar-Szekeres, Hafra), Podravka Vegeta 14 min. (Karlovčan, Džono, Debelić).

zatvori