Četvrtak, 25. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Dan kada je Slaven Belupo na Poljudu vodio s 1:0

Piše Ivo Čičin-MašanskerKoprivnička sportska povijest.

Slaven Belupo 28. travnja 2007. igrao je prvenstvenu utakmicu kao gost na Poljudu s Hajdukom. Utakmica je počela iznenađujućim rezultatom, a “krivac” bio je Ivan Radeljić, koji je smjestio loptu u mrežu udarcem pod Balićevu gredu već u 3. minuti. Kako je lijep bio pogled na semafor iz koprivničke perspektive (vidi sliku). Izjednačio je kasnije (u 55. minuti) Bušić na Gabrićevu asistenciju, pa je utakmica završila 1:1. Puna šaka brade!

Početak utakmice lijepo je opisan u Sportnetu autora Bernarda Jurišića:

“Već u prvoj ‘ekskurziji’ Slavenovih igrača na Hajdukovu polovicu, gosti su došli do vodstva. Korner je izveo Mumlek, lopta je preletjela sve igrače i pala pred samog Zahoru na drugoj vratnici. I njega je iznenadila pa nije uspio pucati, ali je stigao vratiti do usamljenog Radeljića na desetak metara od gol-linije, koji snažnim i preciznim udarcem zakucava loptu pod Balićevu gredu za 0:1.”

Nakon utakmice trener Slavena Belupa Elvis Scoria je izjavio: “Dobra utakmica, došli smo s puno samopouzdanja i htjeli odigrati što bolje, kako bismo dobili dodatno samopouzdanje za finale Kupa. Napadači nam danas nisu bili raspoloženi, ali bod nas sasvim zadovoljava. Protiv Dinama ćemo igrati drugačije, bit će to drugačije utakmice.”

Hajduk je igrao u ovom sastavu: Balić – Buljat, Pandža, Živković, Hrgović – Carević, Musa (Bušić), Munhoz – Gabrić (Žilić), Bartolović (Ljubičić), Jelavić. Trener: Ivan Pudar.

Slaven Belupo istrčao je, za nas koji dulje pamtimo, u sastavu koji izaziva nostalgiju: Lisjak – Bodrušić, P. Bošnjak, Kristić, Radeljić – Mumlek, Poldrugač (Elez), Posavec, Sopić – Vručina (Jambrušić), Zahora (Poljak). Trener: Elvis Scoria.

Tekst i foto semafora: Ivo Čičin-Mašansker.

zatvori