Utorak, 23. travnja 2024.

Kome smeta ovaj prometni znak? Netko se okomio na zabranu skretanja ulijevo u centru Koprivnice

Jedan prometni znak u centru Koprivnice iz tjedna u tjedan na meti je Nepoznatog Nekog tko ga uporno skida s njegovog stupa.

Riječ je o znaku zabrane skretanja ulijevo koji se nalazi na raskrižju Ulice Ante Starčevića i Florijanskog trga i vozače koji dolaze iz Starčevićeve prema centru obavještava da ne smiju skrenuti lijevo prema Galovićevoj.

Tog znaka krajem ljeta neko vrijeme uopće nije bilo. Onda je u rujnu ponovno postavljen, ali ubrzo ga je netko okrenuo na drugu stranu, a nakon toga je počeo lutati: ponekad bi se našao na tlu, okrenut na ovu ili onu stranu. Jednom je osvanuo i na suprotnoj strani ulice. “Tko baš tu silno hoće skretati?”, pita se naš čitatelj koji redovito prolazi pored njega.

Nepoznati vandal diže tlak i Gradskoj upravi koja je već dugo upoznata s tim problemom. – Ako taj znak jače zašarafimo, kad ga skidaju oštete i stup. Ako ga slabije zašarafimo, lakše ga skinu – opisao nam je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić. – Moram podsjetiti vozače na to da su svejedno u prekršaju ako tamo skrenu lijevo, bez obzira na to gdje se nalazi znak.

U svakom slučaju, znak je početkom ovog tjedna vraćen na svoje mjesto, a koliko će dugo tamo ostati – vidjet ćemo. A s obzirom na to da ova priča traje već neko vrijeme, nepoznati bi se delinkvent mogao neugodno iznenaditi sljedeći put kad se okomi na ovaj znak.

Snimio Krešimir Janach.
Snimio Krešimir Janach.
zatvori