Utorak, 26. ožujka 2024.

Kante s knjigama – ‘knjigokantice’ – stigle su u koprivnički park. Dok šećete, pročitajte nešto

Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović, Grad Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac predstavili su novi projekt Knjigokantica. Cilj ovog projekta je  promocija čitanja i izlazak knjižnice u prostore izvan same ustanove.

Na dvije lokacije u gradskom parku postavljene su kantice s knjigama koje su otpisane iz fonda knjižnice i koje tako postaju dostupne svim Koprivničancima.

– Knjigokantica je namijenjena svim građanima Koprivnice koji posjećuju gradski park. Prilikom šetnje mogu sjesti na klupicu, izvaditi neku knjigu, prolistati je, pročitati ili ako ih knjiga zainteresira i ponijeti kući. Kada je pročitaju mogu je vratiti u istu kanticu – objasnio je ravnatelj Knjižnice i čitaonice Fran Galović Karlo Galinec.

Za dizajn i izradu kantica zaslužno je Gradsko komunalno poduzeće Komunalac koje je uobičajene kante za smeće pretvorilo u prave police za knjige. Svaka kantica je izvana oslikana crtežima iz slikovnica koje su djeca osmislila na radionicama izrade digitalnih slikovnica u koprivničkoj knjižnici.

U planu su još dvije lokacije postavljanja Knjigokantica koje će povodom Dana grada Koprivnice stići na Vinicu i u Starigrad, istaknuo je Galinec.

zatvori