Utorak, 23. travnja 2024.
Home Aktualno Besplatno u kino: Ciklus filmova Jacquesa Tatija u Kinu Velebit

Besplatno u kino: Ciklus filmova Jacquesa Tatija u Kinu Velebit

0
Besplatno u kino: Ciklus filmova Jacquesa Tatija u Kinu Velebit
Za sve istinske filmoljupce Kino Velebit pripremilo je posebnu poslasticu: ciklus filmova Jacquesa Tatija – glumca, scenarista i redatelja, pravim imenom Jacques Tatischeff, koji je u anketi časopisa ‘Entertaiment Weekly’ izabran na 46. mjesto na popisu 50. najznačajnijih redatelja svih vremena, unatoč malom broju filmova koje je snimio.

Prepoznatljiv lik svog alter-ega gospodina Hulota Tati će uvodi u svom drugom dugometražnom filmu “Odmor gospodina Hulota” (Les vacances de Monsieur Hulot, 1953.), a bit će protagonist i u filmovima: “Moj ujak” (Mon oncle, 1958.) koji osvaja Oscara u kategoriji najboljega stranog filma 1959. i specijalnu nagradu žirija u Cannesu 1958. godine te “Play Time” (1967.) koji nakon tri godine snimanja doživljava komercijalni neuspjeh i Tatijev financijski krah nakon što je u film uložio sve svoje novce.

Unutar ciklusa u Kinu Velebit moći ćete pogledati filmove “Odmor gospodina Hulota” 23. listopada u 18 sati, “Moj ujak” 27.listopada u 18 sati i “Vrijeme igre” 29. listopada u 18 sati.

Ulaz na sve tri projekcije je besplatan, a održavaju se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.

zatvori