Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Festival žena iz ruralnih područja predstavio 11 iznimnih žena iz Podravine i Prigorja te gošću iz Austrije

Jedanaest žena iz Podravine i Prigorja i jedna gošća iz Austrije bile su glavne zvijezde osmog Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, održanog večeras u Koprivnici.

Bile su to Marijana Franjo iz Molvi, Mirjana Marija Horvat iz Kutnjaka, Marija Jakupčić Andročec iz Đurđevca, Natalija Jelušić iz Bojnikovca, Milica Međurečan iz Koprivnice, Terezija Nađ iz Prugovca, Dragica Osječanin iz Svetog Ivana Žabna, Tatjana Petran iz Koprivnice, Slavica Rođak iz Kloštra Podravskog, Dijana Stipčić iz Kalinovca, Jela Tudić iz Podravskih Sesveta te Anica Kostyan iz austrijskog Gradišća.

Festival ove godine nije imao natjecateljski karakter pa su sve sudionice dobile priznanja za svoja područja specijalnosti, kao i poklone sponzora.

“Ovaj je festival jedina takva manifestacija koja daje priliku ženama da se pojedinačno prezentiraju, da pokažu sve ono što rade, od primarnih zanimanja do svojih hobija, na svoju svestranost i kreativnost na što mi stavljamo poseban naglasak”, istaknula je uoči festivala predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić.

Festival organizira Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Udrugom žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije uz domaćina Grad Koprivnicu. Prisutnima su se obratili predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, dožupan Ratimir Ljubić, dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec te pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

 

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Posted by Drava.info on Saturday, October 5, 2019

 

zatvori