Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Sudionice Festivala žena iz ruralnih područja podružile se u Etno kući obitelji Karlovčan u Brodiću

U okviru kontinuiranih aktivnosti vezanih uz Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, održano je druženje sudionica i organizatora na imanju Etno kuće obitelji Karlovčan u Brodiću.

Tom prilikom je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić zahvalila ženama na sudjelovanju i osobnom angažmanu, ali i njihovoj pratnji na podršci. Kroz osam godina Festival je kao jedinstveni projekt postigao prepoznatljivost ne samo u Hrvatskoj, nego i šire jer je ove godine imao i međunarodni karakter.

Važnost Festivala je u okviru promicanja ravnopravnosti spolova i ljudskih prava te jačanja položaja žena. Posebni cilj je promocija žena kroz njihovu prezentaciju svestranosti i kreativnosti te svega što im je važno i što čini njihov život kvalitetnim i sadržajnim, a samim tim i život njihovih obitelji pa i društvene zajednice u kojoj žive jer su mnoge nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama. Festival je postigao i novu dimenziju jer već drugu godinu nema natjecateljski karakter, što su sudionice s oduševljenjem prihvatile, kao i vrednovanje njihovih posebnosti istaknutih kroz životne priče.

>> Galeriju fotografija s ovogodišnjeg Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije pogledajte ovdje

Druženje je bilo prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustava i umrežavanje žena u opuštenoj i veseloj atmosferi. Uz obilazak etno zbirke uz stručno vodstvo Nevena Karlovčana i uživanje u prekrasnoj prirodi, žene su podijelile zadovoljstvo i svoje dojmove uz prijedloge za slijedeći festival, a neke su već pronašle i sudionice za iduću godinu.

Zajednički zaključak je da je Festival u potpunosti uspješan, ali da je interes iz godine u godinu sve veći, kako sudionica, tako i posjetitelja pa je potrebno osigurati veći prostor.

Za dobru atmosferu su se, uz domaćine, pobrinuli član Povjerenstva Miroslav Kovačić i zamjenik načelnika Općine Ferdinandovac Branko Patačko.

zatvori