Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poražen na Poljudu

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u 13. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na gostovanju kod Hajduka. Splićani su na Poljudu slavili rezultatom 2:0, objavljeno je na službenim stranicama kluba

Trener Tomislav Stipić danas nije mogao računati na ozlijeđene Koha i Međimorca, a umjesto Glavčića, u prvih 11 zaigrao je Bačelić Grgić.

Hajduk je svoju prvu šansu iskoristio u 14. minuti kada Jairo zabija pogodak za 1:0. Desetak minuta kasnije momčad Farmaceuta je napravila lijepu akciju koju je zaustavio vratar Posavec. U 38. minuti odličnu priliku domaćina s crte je spasio Glavčić, dok je nedugo nakon toga udarac Krstanovića obranio Posavec.

Nastavak susreta velikom je prilikom otvorio Puclin, ali je njegov udarac s 12-ak metara otišao iznad gola. Opasno je zaprijetio i Glavčić nakon toga, ali se rezultat nije mijenjao. Hajduk je na 2:0 povisio u 74. minuti nakon što je Glavčić s druge strane pogodio stativu, a domaćin realizirao brzu kontru.

U idućem će kolu momčad  Slavena odmjeriti snage s Istrom 1961. Utakmica će se na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrati u nedjelju s početkom u 15 sati.

26. listopada 2019. – 13. kolo Hrvatski Telekom Prve lige

Split, Poljud

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:0 (1:0)

HNK Hajduk: Posavec – Juranović, Ismajli, Šimić, Čolina – Hamza, Nejašmić, Jradi (od 85. Jakoliš), Caktaš – Jairo, Eduok (od 64. Jurić). Trener: Damir Burić.

NK SLAVEN BELUPO: Ježina – Božić, Paracki, Mikulić – Bogojević, Puclin, Bačelić Grgić, Radivojević – Jajalo (od 26. Glavčić) – Krstanović (od 79. Alidema), Lima (od 68. Ejupi). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Dario Bel (Osijek), Goran Perica (Šibenik), Marjan Tomas (Osijek), Andrej Burilo (Osijek)

Delegat: Željko Ukić (Zagreb)

Kontrolor: Darko Cvitković (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Jairo 14′, 2:0 Juranović 74′

Žuti karton: Hamza 54′ (Hajduk); Bogojević 24′, Puclin 25′(Slaven Belupo)

Crveni karton: –

zatvori