Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Nacionalni dan hodanja obilježen u Koprivnici, više od 160 sudionika hodalo je Stazom srca

Nacionalni dan hodanja obilježen je danas u Koprivnici u sklopu projekta ‘Živjeti zdravo’ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Bila je to ujedno i još jedna javnozdravstvena akcija ‘Hodanjem do zdravlja’.

U koprivničkoj je akciji sudjelovalo 164 hodača koji su pod vodstvom kineziologa Mihaela Buzine hodali “Stazom srca” dugom četiri kilometra.

Uvodnim riječima u vezi akcije okupljenim hodačima obratila se ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla. U ime Grada Koprivnice okupljenima se obratio gradonačelnik Mišel Jakšić, nakon čega se pridružio hodačima zajedno sa zamjenicom Melitom Samoborec i pročelnikom Dariom Jembrekom, dok su u ime Koprivničko-križevačke županije u hodanju sudjelovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja potiče se građanstvo da se u slobodno vrijeme na otvorenom ili unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Projekt provodi Grad Koprivnica u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

(Grad Koprivnica)

zatvori