Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Na koprivničkim prometnicama jučer dvije nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je detalje dviju prometnih nesreća koje su se dogodile jučer i u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Jedna prometna nesreća dogodila se iza 10 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Nesreću je uzrokovao 26-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom Scania i priključnim vozilom u smjeru Kunovec Brega.

Zbog neprilagođene brzine udario je u Škodu koprivničkih registracija kojom je upravljao 70-godišnji vozač. On je zaustavio vozilo na cesti radi propuštanja vozila i skretanja u lijevo.

Od siline udarca Škoda je udarila u bočnu stranu teretnog automobila Man i priključnog vozila osječkih registracija. Njime je upravljao 60-godišnji vozač.

Vozač Škode lakše je ozlijeđen, a protiv 26-godišnjeg vozača teretnog vozila Scania bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se jučer na raskrižju Ulice Ivana Mažuranića i Starogradske.

Nesreću je oko 11:35 sati prouzročio 62-godišnji vozač BMW-a čakovečkih registracijskih oznaka. On je na raskrižju Ulice Ivana Mažuranića i Starogradske oduzeo prednost prolaska Fordu koprivničkih registracija kojeg je vozio 64-godišnjak, inače direktor Podravkinog sektora Poljoprivrede Zdravko Dimač.

Uslijed sudara vozila su sletjela su s kolnika i udarila u betonsko-metalnu ogradu. Oba vozača su lakše ozlijeđena i prevezena u bolnicu.

Protiv 62-godišnjeg vozača BMW-a bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori