Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Mališani iz koprivničkih vrtića i škola na glavnom trgu obilježili Dječji tjedan

Diljem Hrvatske, pa tako i u Koprivnici, od 7. do 13. listopada obilježava se Dječji tjedan. Provodi se u organizaciji Saveza društava “Naša djeca”, a ovogodišnja tema je “Ljubav djeci prije svega”.

Koprivnički Zrinski trg tijekom današnjeg prijepodneva bio je prepun djece iz gradskih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Mališani su pripremili raznovrsni plesno-glazbeni program uz poruke literalnog i likovnog sadržaja na već spomenutu temu.

Sa Zrinskog trga dječja ozarena lica preselila su u gradsku vijećnicu na tradicionalni prijem kod gradonačelnika Mišela Jakšića. Nakon što im se srdačno zahvalio na dolasku, sa zanimanjem je saslušao sve njihove poruke povodom Dječjeg tjedna, a kasnije i odgovarao na različita postavljena pitanja. Sve su to pratile zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Dječjim tjednom želi se usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Dodajmo da se ove godine obilježava i 30 godina Konvencije o pravima djeteta i 20 godina akcije Gradovi i općine – prijatelji djece.

zatvori