Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: FUNK Prikazani najbolji filmovi ovogodišnjeg DORF festivala, glazbenu večer začinili Beluga i Demoler Demoler

Forum udruga nezavisne kulture ili sve popularniji FUNK već petu godinu zaredom nastavlja suradnju s jedinstvenim regionalnim festivalom dokumentarnog rock filma DORF.

Jučer su navečer tako prikazana dva filma s ovogodišnjeg izdanja festivala: pobjednički film Putnici redateljice Tine Šimurine, kao i Krugovi i kvadrati (Circles in squares) iz Velike Britanije.

Film Putnici zanimljiv je domaći film o putujućoj izložbi lutaka koju prati neobična romantična priča. Dvoje protagonista, Dražen i Margareta (Noss i Megi), dio su punk rock scene u 80-ima i koji kao zaljubljeni par zbog razlike u godinama bivaju razdvojeni. Ona u međuvremenu postaje umjetnica, a on seli u Italiju. Ponovno se sastanu tek nakon četvrt stoljeća. Film prati zajednički rad na projektu izrade skulptura – lutaka koji, obučeni kao punkeri, putuju zajedno s njima.

Nakon filma sami su protagonisti Megi i Noss, koji su zajedno s putnicima posjetili FUNK, kratko popričali s okupljenima o filmu, ali i o skulpturama koje su bile smještene u publici tijekom cijele projekcije, pa i na koncertima.

Drugi prikazani film Krugovi i kvadrati zanimljiv je kratki dokumentarac o gramofonskim pločama te modernoj produkciji istih.

Večer glazbenih filmova nije mogla proći bez tradicionalnog koncertnog dijela, a njega su “začinili” domaći post rock sastav Beluga, kao i koprivničkoj publici već poznati kolektiv Demoler Demoler.

Kako je to sinoć izgledalo možete razgledati u fotogaleriji u nastavku.

zatvori