Utorak, 23. travnja 2024.

Novigradski vrtić ‘Fijolica’ u znaku je zaštite prirode: Počeli s eko-projektom koji će provoditi cijele godine

Dječji vrtić Fijolica iz Novigrada Podravskog u novu je pedagošku godinu ušao inspiriran prirodom. Odlučili su na nivou cijelog vrtića provoditi eko-projekt koji će biti okosnica svih aktivnosti tijekom cijele godine.

Svoju istrazivačku priču započeli su sadnjom vrta na balama slame, a u realizaciji planiranih aktivnosti pomogli su im roditelji polaznika vrtića koji su im nabavili slamu, alat, zemlju, sjeme i biljke za sadnju.

– Ovaj naš jesenski vrt tek je mali uvod i vježba za nadolazeće proljetno vrtlarenje – najavili su iz Fijolice. – Osim toga bavit ćemo se i zbrinjavanjem otpada na ekološki prihvatljiv način, očuvanjem tradicije i njegovanjem prijateljstva i suradnje, istraživanjem kroz različite eko aktivnosti u vrtiću, izvan vrtića i u široj društvenoj zajednici, utvrđivanjem postojećih problema u okolišu i mogućnosti rješenja što će uključiti suradnju sa društvenom zajednicom, obilježavanjem svih važnih eko datuma kroz razne aktivnosti, djelovanje eko patrola te prikazivanje eko-aktivnosti u medijima.

zatvori