Petak, 26. travnja 2024.

Zlatni darivatelji krvi na prijemu kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, darovali su joj prigodan poklon

Ovdašnji darivatelji krvi pod vodstvom Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica posjetili su Ured predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku.

Ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev ispunila je želju zlatnih podravsko – prigorskih darivatelja koji do sada nisu bili na Pantovčaku. Tako je prošlog petka njih 30-tak sudjelovalo na Danima otvorenih vrata Ureda predsjednice.

– Bilo nam je jako lijepo u tih sat i pol. Na početku smo razgledali one urede koje vidimo samo na televiziji, te su nam tu pripremili i okrjepu. Potom je održan kratki prijem uz obraćanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ona je u prigodnom obraćanju povodom dana otvorenih vrata odabrala temu dostojanstvene i sretne treće dobi i govor posvetila umirovljenicima – ispričala nam je ravnateljica Sočev.

Podravsko-prigorski darivatelji su nakon službenog fotografiranja, predsjednici uručili i skromni poklončić – licitar u obliku crvenog križa s natpisom Koprivnica. Upravo taj poklon je promotivni simbol koprivničkog Gradskog društva Crvenog križa nagrađen i od strane Hrvatskog Crvenog križa.

Posjet Pantovčaku darivateljima je bio odličan uvod u proslavu njihova dana – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava u petak 25. listopada, zaključila je Adela Sočev.

zatvori