Srijeda, 24. travnja 2024.

BURAN POČETAK SJEDNICE Suvalj optužio Komunalac da je dignuo kredit prije dobivanja suglasnosti, Jakšić: Nije bila potrebna

Dvojica oporbenih koprivničkih gradskih vijećnika na početku današnje sjednice tražila su da se iz dnevnog reda skinu točke o novim kreditnim zaduženjima.

Nezavisni Antonio Grgić rekao je da gradski vijećnici nisu dobili materijale na vrijeme, dok je Mrežin Ivica Suvalj iznio ozbiljne optužbe da je Komunalac svoj kredit već dignuo.

– Kredit je već dignut, a mi danas raspravljamo o njegovoj suglasnosti – rekao je Suvalj.

Nakon stanke koju je tražio Klub HDZ-a i Mreže, gradonačelnik Mišel Jakšić rekao im je da se prijedlozi odbijaju. Kako je obrazložio, danas se ne donose nikakvi novi krediti.

– Ovo danas je samo dizanje transparentnosti i davanje značaja nečemu dobromu na n-tu. Mi danas ne raspravljamo o novim kreditima. Za to nam nije potrebna prethodna suglasnost jer se danas ne dižu nikakvi novi krediti. Mi dozvolu za kredit imamo od Vlade još iz 2012. godine. Danas je na dnevnom redu tema Pevec jer sam najavio da ću napraviti sve da taj centar funkcionira – rekao je Jakšić i dodao:

– Radi se o istim kreditima, samo je isposlovana bolja i jača kamata koja donosi plus Komunalcu, Komingu i svim građanima ovog grada. Dakle samo se dramatično smanjuje kamata, to je sva promjena u ovom kreditu, nikakvih drugih promjena nema.

Kad je pak riječ o gradskom kreditu od 15 milijuna kuna, Jakšić je još objasnio je da je kratkoročno zaduživanje nužno zbog tekuće likvidnosti odnosno predfinanciranja EU projekata.

Podsjetimo, na današnjem dnevnom redu Gradske sjednice bila su odluke o dva kreditna zaduživanja. Više o tome pročitajte ovdje.

19. sjednicu Gradskog vijeća možete uživo pratiti ovdje.

Foto: Sonja Barčanec.
Foto: Sonja Barčanec.
Foto: Sonja Barčanec.
Foto: Sonja Barčanec.

 

zatvori