Utorak, 23. travnja 2024.

Bemian duet proslavio četvrt stoljeća postojanja i glazbenog stvaralaštva

Koprivnički Bemian duet koji čine Ankica i Miroslav Betlehem obilježio je svoju 25. obljetnicu glazbeno-poetskom večeri u organizaciji koprivničkog ogranka Matice hrvatske.

Bemian je svoj prvi nastup imao na promociji knjige “Ljekoviti doživljaji djetinjstva” Miroslava Dolenca Dravskog u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” 29. rujna davne 1994. godine, kojeg se prisjetio tadašnji ravnatelj Josip Blažek.

Proslava njihove obljetnice održana je zato u Dječjem vrtiću Bregunica u Novom Virju gdje je memorijalna zbirka Miroslava Dolenca Dravskog koji je obilježio početak njihove karijere. Uz slavljenike, duet Bemian, nastupili su i mali vrtićarci te osnovnoškolci i mladi iz Novog Virja i Ferdinandovca koji su okupljene podsjetili upravo na Dolenčeve stihove.

Okupljenima se obratio i predsjednik koprivničkog ogranka Matice Hrvatske Dražen Ernečić koji je predložio da se sljedeće godine obilježi i 25. obljetnica smrti Miroslava Dolenca Dravskog uz prigodan skup o životu i djelu ovog književnika i novinara iz Novog Virja.

Ustupila Lidija Levačić Mesarov.
Ustupila Lidija Levačić Mesarov.
zatvori