Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Aneta Benko novo je pojačanje na desnom krilu Podravka Vegete. Tamo će praviti društvo Ani Turk nakon teške ozljede Nikoline Zadravec koja će s terena izbivati šest mjeseci.

Mjesto je prvo bilo namijenjeno Josipi Josipović iz omladinskog pogona kluba koja se pripremala za igru u prvoj ekipi, a bila je i registrirana u sustavu EHF-a, no nekoliko dana prije Nikoline pretrpjela je identičnu ozljedu. Stoga je vodstvo kluba moralo tražiti dalje.

Aneta Benko rođena je u Zagrebu 1985. godine, visoka je 174 centimetra te igra poziciju desnog krila. Ima bogato rukometno iskustvo. Do sada je u karijeri igrala za Lokomotivu, srpski Zaječar, slovenski Krim te mađarsku Kisvárdu. Europske utakmice nisu joj strane. U raznim natjecanjima EHF-a nastupala je čak 14 sezona te je upisala 164 pogotka. Pet je puta igrala Ligu prvakinja s tri različita kluba, šest puta Kup pobjednika kupova i tri puta EHF kup.

Aneta je poznata i kao reprezentativni “eretaš”. U nekoliko reprezentativnih akcija nosila je i kapetansku vrpcu.

– Drago mi je što sam došla u Podravku. Mislim da je svakoj djevojčici koja trenira rukomet san igrati za tako veliki klub. Ja sam svoj san ostvarila te se nadam se da ću pomoći curama u europskom iskoraku – rekla je Aneta uoči prvog treninga s Podravka Vegetom.

– Na desno krilo došla nam je iskusna igračica koja je prošla sve. Siguran sam da će nam puno pomoći iako ne može igrati Europu do Nove godine. Iskoristit ćemo to vrijeme za uigravanje te ćemo na tome mjestu biti pojačani, a opet rasteretit ćemo Anu Turk – rekao je trener Zlatko Saračević

Aneta je potpisala ugovor s Podravka Vegetom do kraja sezone 2019/2020.

(RK Podravka)

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka