Četvrtak, 25. travnja 2024.

AKTUALNO Traže li u Slaven Belupu novog trenera?

Jutros je u centru Koprivnice viđen Siniša Oreščanin. Boravak bivšeg trenera Hajduka u našem gradu  poznavateljima nogometne scene znači samo jedno – to je novi trener koprivničkog prvoligaša! Ili se barem s njim trenutno razgovara o tom angažmanu.

A nakon ovotjednog prvenstvenog poraza, doduše minimalnog, od Dinama, proširila se i glasina da je trener Ivica Sertić smijenjen. I ne samo on, već i cijeli njegov stožer.

Je li to doista istina? – pitanje je koje smo proslijedili i samom Sertiću ali i ostalim odgovornima u klubu. Neki nam nisu uopće odgovorili a odgovori koje smo dobili vrlo su šturi. Očito u skladu sa situacijom u klubu.

Robert Markulin, član Uprave ali i Odbora za hitnost i struku SMS-om je odgovorio:

– Ne želim komentirati stvari vezane za klub jer su za to zaduženi glasnogovornik i direktor kluba. Obratite se stoga njima.

Naravno da smo prvo kontaktirali glasnogovornika. No Luka Šarlija na naše pozive nije odgovarao a do objave ovog teksta nije stigao ni odgovor koji smo uputili mailom. Direktor kluba Zvonimir Šimunović odgovorio je na naš upit poslan SMS-om.

– Na žalost, ništa trenutno.

Zašto “na žalost” nije nam pojasnio.

Ni od predsjednika kluba Hrvoja Kolarića, koji je prvi odgovorio na postavljeno pitanje, nismo doznali puno više:

– Nemam komentara. Ako i kad bude aktualno – klub će imati priopćenje/dati informaciju.

Poraz od Dinama navodno nije razlog Sertićeve smjene. Odgovorni su naime odlučili da je – ako žele dovesti novog trenera, prvenstvena stanka zbog obveza hrvatske reprezentacije pravi trenutak za to. Vrijeme je to kad se – premda je prvenstvo u tijeku, može naći vremena i mira za oformiti novi stručni stožer. Tako će i stožer i igrači imati malo vremena i priliku da se međusobno upoznaju u svojevrsnom miru.  Trebala bi to biti prilika i da se barem malo pripreme za ono što im je zacrtano – borba za peto mjesto i Europu.

I dok nagađamo što se doista događa u klubu, vjerujemo da će nam stići i službena priopćenja koja će odgovoriti razumljivoj lokalnoj znatiželji.

 

zatvori