Četvrtak, 25. travnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Kurtanjek: Isprat ćemo gorak okus poraza u Križevcima, Tuba: Nema panike, tražimo izlaz iz krize

Novo kolo Treće hrvatske nogometne lige sjever donosi nam neke vrlo zanimljive susrete. U dvije utakmice susrest će se predstavnici naše županije.

Odličan Radnik-Križevci na svom terenu dočekuje Podravac iz Virja. Virovci nemaju nimalo lak zadatak jer je Radnik u odličnoj formi. U posljednja tri kola upisali su tri pobjede, redom su padali Papuk u Orahovici, kod kuće su sa 4:0 porazili Viroviticu te u posljednjem kolu kao gost u Križevcima pobijedili Tehničar Cvetkovec sa 1:0. Križevčane na domaćem terenu zanimaju samo tri boda te će napraviti sve da do njih i dođu. Treba spomenuti da domaći ne mogu računati na svojeg prvog strijelca Tomislava Borovčaka.

Kod Virovaca skroz druga priča. Nakon domaće pobjede protiv Tehničara sa 2:0, tri vezana ligaška poraza. Posljednji je bio kod kuće sa 3:2 protiv Varteksa, pomalo nezasluženo. U tjednu su ne baš očekivano ispali iz Kupa u Koprivnici protiv Tehnika-Koprivnice u ludoj lutriji jedanaesteraca. Vrlo nezavidna situacija za Virovce, ali u Križevce zasigurno ne idu s bijelom zastavom.

Utakmicu nam je kratko najavio Nikola Tuba, igrač Podravca:

– Putujemo u Križevce nakon jednog lošeg niza i tražimo izlaz iz krize loših rezultata. Nema nikakve panike, atmosfera u klubu i među igračima je dosta dobra. Želimo s gostovanja donijeti sva tri boda, ali zadovoljili bi se i s jednim. Fale nam dva standardna prvotimca Strajnić i Šignjar. Poštujemo domaćina i njihovu kvalitetu koju pokazuje i tablica, ali mogu reći da ćemo dati sve da ostvarimo pozitivan rezultat i izađemo iz krize.

U drugom okršaju klubova iz naše županije, Tehničar iz Cvetkovca će put Đurđevca. U posljednjem kolu Tehničar je upisao poraz kao domaćin u Križevcima te je nakon toga trener Roman Sović smijenjen, a novi trener je Velimir Špikić, dugogodišnji trener Podravine iz Ludbrega.

Graničar je uzeo bod na gostovanju u Virovitici. U Kupu su pak Tehničari lako prošli Dravu NP dok je Graničar kod kuće ispao od Bratstva iz Kunovca. Đurđevčani si to ne smiju dopustiti jer je Bratstvo ipak dva ranga ispod Picoka. I jedni i drugi će biti motivirani, Picoki traže bodove za priključak sredini tablice dok Tehničar želi sam vrh i moraju ići po sva tri boda. Gledatelji će na lijepom stadionu Vlado Leščan Duspe sigurno moći gledati dobar nogomet.

Utakmicu najavljuje Damjan Kurtanjek, vratar Tehničara iz Cvetkovca:

– Čekamo motivirani subotnju utakmicu u Đurđevcu kako bismo isprali gorak okus minimalnog poraza iz Križevaca. Vjerujemo u pobjedu, ali naravno maksimalno respektiramo domaći Graničar koji je dobra ekipa te su vrlo neugodni kod kuće. Unutar ekipe je odlična atmosfera i spremni smo za subotu te želimo samo tri boda. Što se tiče novog trenera odradili smo tek jedan trening, ali imamo osjećaj da će dobro utjecati na nas i da ćemo u Đurđevcu biti pravi.

Od ostalih zanimljivih susreta najviše se ističe derbi Varteksa i Bjelovara gdje se susreću treća i šesta momčad lige.

Podravina će u Ludbregu dočekati favorizirani Polet iz Svetog Martina na Muri, ali u Ludbregu se nitko ne može nadati laganim bodovima.

Mladost iz Ždralova kao lider prvenstva kod kuće na Brdu dočekuje momčad Virovitice te želi kod kuće nastaviti niz pobjeda. Sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

Posljednja utakmica je Rudar Mursko Središće i Papuk iz Orahovice. Papuk je do šestog kola imao nulu na svome kontu, ali u posljednja dva kola konsolidirali su redove te uzeli dva boda, oba puta bilo je 0:0. Prvo u Đurđevcu te nakon toga kod kuće protiv Mladosti iz Ždralova. Domaći Rudar mirno plovi trećeligaškom tablicom te je peti sa 12 osvojenih bodova.

Sve utakmice na rasporedu su u subotu s početkom u 15 sati.

Treća HNL sjever – 8. kolo

Subota, 12. listopada
15:00
Ludbreg: Podravina – Polet (Sv. Martin na Muri)
Varaždin: Varteks – Bjelovar
Križevci: Radnik-Križevci – Podravac
Đurđevac: Graničar – Tehničar
Ždralovi: Mladost – Virovitica
Mursko Središće: Rudar – Orahovica

Treća HNL sjever – tablica

1. Mladost 7 +8 17
2. Radnik K 7 +8 15
3. Varteks 7 +8 14
4. Polet SM 7 +13 13
5. Rudar 7 0 12
6. Bjelovar 7 +5 11
7. Tehničar 7 +2 11
8. Podravac 7 -4 7
9. Podravina 7 -9 6
10. Graničar Đ 7 -5 5
11. Virovitica 7 -15 5
12. Orahovica 7 -11 2

zatvori