Petak, 29. ožujka 2024.

KESTENIJADA U PODRAVINI Koprivnički planinari pripremaju još jednu pravu jesensku veselicu

Hrvatsko planinarsko društvo “BILO” iz Koprivnice ove subote organizira svoju tradicionalnu jesensku manifestaciju, 27. po redu Kestenijadu – susret planinara u Podravini. Naravno, osim planinara pozvani su i svi drugi ljubitelji prirode, zdravog života i druženja na svježem zraku.

Kestenijada će se održati u subotu, 12. listopada kod Planinarske kuće Anin vrh na 303 metra nadmorske visine. Anin vrh nalazi se na raskrižju šumskih puteva prema Jagnjedovcu, Novigradu Podravskom i Gornjim Mostima (lokacija na Google kartama).

Planinari organizirano kreću pješice od Društvenog doma u Draganovcu gdje se okupljaju u 7:45 i kreću u 8 sati. Laganim usponom od sat i pol prvo će obići najviši vrh Bilogore – Stankov vrh (309 m). Odande im do Aninog vrha treba oko 40 minuta hoda. Staza je lagana i pogodna za hodače svih uzrasta, bez obzira na fizičku pripremljenost.

Kod Aninog vrha bit će organizirano tradicionalno planinarsko druženje uz pečene kestene, glazbu i ples, tombolu i kolače koje su pripremile vrijedne Bilovke. Svi prisutni moći će se i okrijepiti planinarskim grahom i pićima po prigodnim cijenama.

Poziv je otvoren svima. Planinarima se mogu pridružiti i svi drugi građani, rekreativci, roditelji s djecom, članovi udruga…

Do Aninog vrha može se doći i automobilom i biciklom, za što će putokazi biti postavljeni od strane Jagnjedovca. Put postoji i od Glogovca: uz rudnik šumarskim putem prema hrptu Bilogore, na vršnom dijelu skrenuti desno.

Program će trajati do 15 sati, nakon čega je predviđen zajednički silazak pješice natrag do Društvenog doma u Draganovcu, oko sat vremena hoda.

zatvori