Utorak, 16. travnja 2024.

Zanimljiva izložba ‘Lajk end šer br. 5’ ovoga ponedjeljka

Izložba umjetnika Željka Badurine naziva Lajk end šer br. 5 otvorit će se ovoga ponedjeljka u prostoru AK Galerije na koprivničkom Kampusu.

Radi se o samostalnoj izložbi od oko sto radova koji se na ironičan način i sa smislom za humor dotiču aktualnih tema i koje autor svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Na izložbi bit će postavljeni samo neki od radova, po kriteriju najviše skupljenih “lajkova” i komentara.

– Na screenshotovima autor kombinira ikonografiju pop-arta, vizualni jezik masmedija, reprodukcije poznatih djela iz povijesti umjetnosti, romantizirane scene iz reklama, generičke fotografije ljudi te u njih intervenira tekstualnim zapisima u formi stripa, citatima, igrama riječi, parafrazama ili naprosto spajanjem kodova visoke i pop kulture čime uspostavlja novu razinu značenja simulirajući situacije na koje automatski reagiramo jer su nam poznate, jer smo u njih uronjeni, jer smo i mi neminovno dio društva spektakla – napisala je o radovima kustosica AK Galerije Tanja Špoljar.

Željko Badurina diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti, a od 2005. radi na projektu Post-arta. Teme koje ga zaokupljaju su suvremeni fenomeni u sferi vizualne kulture i društvenog života – masmediji, potrošačko društvo te manifestacije kiča na različitim društvenim razinama.

Izložba se otvara u ponedjeljak u 19 sati, a moći će se razgledati zaključno do 6. listopada.

zatvori