Hrvački klub Podravka upisuje nove članove. Upisi traju do 1. listopada, a iz kluba podsjećaju da je broj upisnih mjesta ograničen.

– Želja nam je omogućiti djeci i mladima bavljenje hrvanjem kao sportom kojim će u pozitivnom ozračju ojačati tijelo i razviti sportski duh, te ih naučiti fair-playu uz istovremeno stjecanje samopouzdanja, što su temeljne vrijednosti koje možemo dati mladima kroz život. Naša je uloga pratiti, opažati, reagirati, odgojno-obrazovno i prije svega pedagoški pristupiti svakom djetetu – stoji u objavi na službenoj Facebook stranici kluba.

Treninzi se sastoje od sljedećih dijelova:

I. dio – elementarne i momčadske igre: nogomet, rukomet, košarka, graničar i sl.
II. dio – elementi sportske gimnastike: kolutovi, stojevi, premeti
III. dio – osnovne tehnike škole hrvanja: dovođenja, prevrtanja i sl.
IV. dio – vježbe istezanja i elementarne igre.

Treninzi se održavaju u maloj dvorani Osnovne škole “Braća Radić” utorkom i četvrtkom od 17.00 do 18.30 za djecu koja školu pohađaju ujutro te od 18.30 do 20:00 sati kada dijete pohađa školu poslijepodne.

Primarni ciljevi rada su da se od najmlađeg uzrasta, dakle početnog razdoblja treninga djece od 6 do 12 godina, uvede raznolik sportski program pri čemu se iz kluba drže osnovnih načela sportskog treninga kao što je:

– višestrani razvoj uvođenjem raznolikih vještina i vježbi koje uključuju trčanje, skakanje, hvatanje, bacanje, ravnotežu i kotrljanje.
– svako dijete ima jednako vrijeme za odgovarajući razvoj vještina i jednako vrijeme igranja u igrama i aktivnostima.
– pozitivno se ohrabruje djecu koja su odana i samodisciplinirana, odnosno sustavno se pojačava napredak u razvoju vještina.
– sustavno razvijanje fleksibilnosti, koordinacije i ravnoteže.
– tijekom aktivnosti vodi se računa o važnosti etike i fair-playa u sportu.

Na trening je potrebno ponijeti čistu sportsku opremu: dres, majicu (bijelu), tenisice za dvoranu, ručnik i vodu.

Mjesečna članarina iznosi 100 kuna.