Petak, 19. travnja 2024.

Veliko ime hrvatskog pjesništva Ernest Fišer gost na ‘Libarenju’ u koprivničkoj knjižnici

U Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović Koprivnica ovog je petka održana je tribina ‘Libarenje’ na kojoj je gostovao pjesnik, esejist, kritičar i urednik Ernest Fišer.

Ovom je prigodom Fišer predstavio svoju najnoviju knjigu “Trošenje nade: izabrane pjesme 1959. – 2019.”. U razgovoru s Marijom Kolarom koji je vodio tribinu Fišer se, među ostalim, prisjetio svojih pjesničkih početaka prije šezdesetak godina, čemu je doprinos dao i Fišerov dugogodišnji prijatelj, akademik Dragutin Feletar, koji se prisutnima obratio svojim sjećanjima na suradnju s Fišerom krajem 60-ih godina 20. stoljeća.

Fišer je pročitao nekoliko svojih pjesama na standardnom i kajkavskom jeziku te govorio o nepovoljnom položaju kajkavske književnosti nekada i danas te jednako nepovoljnom položaju pjesnika iz “provincije”.

Ovom tribinom nakon ljetne stanke započeta je jesenska književna sezona, koja će svoj vrhunac doseći međunarodnim festivalom “Galovićeva jesen”, koji će se održati od 24. do 26. listopada 2019. Organizatori tribine bili su Umjetnička organizacija “Artikulacije” i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.

Ustupili iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica
Ustupili iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica
zatvori