Utorak, 23. travnja 2024.

UZ DAN POLICIJE Načelnik Štimac: Najvažnije nam je osjećaju li se građani sigurnima i misle li da policija dobro radi svoj posao

Premda je blagdan zaštitnika hrvatske policije, svetoga Mihovila, u nedjelju, policija je već počela s obilježavanjem svoga dana.

Prigodnim okupljanjem u sjedištu Policijske uprave koprivničko-križevačke odgovorni su podsjetili na najvažnije u svom radu, te su predstavljeni projekti koje policija provodi u našoj zajednici. Statistički pokazatelji na strani su podravsko-prigorskih policajaca, rekao je Radio Dravi načelnik Policijske uprave Vjekoslav Štimac:

– Dan policije je prigoda da se ova Policijska uprava pohvali svojim rezultatima. Međutim, osim statističkih pokazatelja, nama je važnije kakav je osjećaj građana: osjećaju li se sigurnima i misle li da policija dobro radi svoj posao.

Vjekoslav Štimac. Snimio Marko Posavec.

Podravsko-prigorski policajci osobito su angažirani na dva velika policijska posla i, kako doznajemo, obavljaju ih i izvan granica naše županije:

– Tijekom ljeta na osiguranju turističke sezone i ulaska u Republiku Hrvatsku svakodnevno je radilo pedesetak koprivničkih policajaca. Mi smo nastojali da se njihov izostanak ne osjeti na sigurnosti stanovnika naše županije. Koprivnički policajci i danas sprječavaju ilegalne ulaske u RH, bave se migrantima svakodnevno.

Proslava Dana policije prilika je i za nagrađivanje najboljih. Načelnik Štimac rekao nam je koliko ih je u našoj županiji:

– Prije dvije godine uvedena je mogućnost prigodnih nagrada koje nose i novčani iznos. Mi smo ove godine, do sada, nagradili 16 policajaca, koji su se istakli u svakodnevnom obavljaju svojih zadaća i pokazali su da mogu i više od onog što im je svakodnevni osnovni posao.

Tijekom slavlja policajci su se prisjetili i svojih poginulih ili preminulih kolega, obilaze njihove grobove i druže se s njihovim obiteljima. A jedno veće izaslanstvo, kako je najavio načelnik Štimac, predstavljat će ovdašnju policijsku upravu i na svečanoj akademiji MUP-a što će biti održana sutra u Zagrebu. Policajcima i građanima posebno je poručio:

– Svojim kolegicama i kolegama želim čestitati Dan policije i neka ih sveti Mihovil čuva u obavljaju njihovih teških i odgovornih zadaća. A građani moraju shvatiti da sve što rade policajci, rade u interesu njhove sigurnosti, bilo da je riječ o postupanju u prometu ili u ostalim područjima njihova života.

Uz Dan policije održan je i Dan otvorenih vrata PU koprivničko-križevačke tijekom kojega su sjedište Policijske uprave posjetile grupe koprivničkih vrtićaraca. Djeci je predstavljen rad policijskih službenika, prostori i oprema koje koriste za svakodnevne zadaće, službena vozila i drugo, a naučili su i kako pravilno i sigurno sudjelovati u prometu.

Čestitkama policajcima pridružuju se i Radio Drava i portal Drava.info.

zatvori