Petak, 19. travnja 2024.

USPJEH ZELENE ČISTKE U Koprivnici prikupljeno 15 tona ilegalno odloženog otpada, pokreću se postupci protiv prekršitelja

U zajedničkoj akciji Grada Koprivnice i GKP Komunalac održana je „Zelena čistka 2019.“. Kako je objavljeno na službenoj web stranici grada, akcija je održana povodom obilježavanja Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day, kojoj je slogan „1. dan. 1. planet. 1. cilj.“.

Pedesetak volontera iz različitih udruga, Javne vatrogasne postrojbe, građani, studenti te sami zaposlenici Gradske uprave i Komunalca, kojima su se pridružili gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan sa suradnicima, uklanjali su smeće s dvije gradske lokacije – iza Gradskog groblja Pri svetom Duhu prema Koprivničkom Ivancu i u prigradskom naselju Reka, u Ulici 1. maja. Na izdvojenoj lokaciji u Jagnjedovcu akciju su provodili samo djelatnici Komunalca.

Svi su oni bili više nego uspješni – tijekom akcije prikupljeno je više od 15 tona ilegalno odloženog otpada, pri čemu su djelatnici Gradskog komunalnog redarstava i Komunalca naišli na brojne dokaze možebitnih počinitelja koji su ilegalno odlagali otpad. Protiv njih bit će pokrenuti zakonsko-pravni procesi.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada „Zelena čistka“ najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj čiji su ciljevi održivost Zemlje za buduće generacije.

zatvori