Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Udruga žena Glogovac upriličila tradicionalnu Berbu grožđa

Tradicionalna manifestacija “Berba grožđa u Glogovcu” održana je u subotu u organizaciji već uhodane Udruge žena.

Na manifestaciju su došle mnogobrojne udruge žena iz naše, a i susjednih županija, a u programu su sudjelovale članice Klape Viva i Plesne skupine Dancing Boots.

Berbu grožđa je otvorio načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić koji je pohvalio članice Udruge žena Glogovac i zahvalio im se što toliko godina održavaju svoju manifestaciju i tako promoviraju običaje sela, a i općine.

Riječima pohvale se pridružio i gradski vijećnik Ernest Forjan, dugogodišnji prijatelj udruge žena koji je za njih napisao Pjesmu o Glogovčicama i naslikao sliku crkve Majke Božje Srpanjske u Glogovcu.

Na kraju službenog programa jelo je blagoslovio novi župnik Branko Horvat kojemu je predsjednica udruge žena Nada Štefanec izrazila dobrodošlicu u Župu Koprivnički Bregi te mu zaželjela da se osjeća među mještanima kao kod svoje obitelji.

Nakon večere uslijedilo je veselje uz ples i muziku do ranojutarnjih sati.

– Hvala svima koji su došli i s nama se veselili na našoj već tradicionalnoj manifestaciji Berba grožda u Glogovcu. Bilo je prekrasno družiti se, plesati, pjevati i zabavljati se do ranojutarnjih sati – objavila je Udruga žena Glogovac na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, prošle je godine Udruga žena Glogovac proslavila 40 godina djelovanja.

zatvori