Petak, 19. travnja 2024.

TRAGEDIJA U SILOSU Kukuruzna prekrupa zatrpala i usmrtila muškarca

Tragična nesreća dogodila se jučer u križevačkim silosima. Život je izgubio muškarac (52) na kojeg se urušila velika količina kukuruzne prekrupe, objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Nesreća se dogodila između 15:35 i 16:10 u 18 metara visokom silosu u Bjelovarskoj ulici u Križevcima. Prilikom čišćenja stijenki krute kukuruzne prekrupe unutar spremnika, veća količina iste nekontrolirano se urušila na 52-godišnjaka koji je preminuo na mjestu događaja, stoji u policijskom izvješću.

Beživotno tijelo stradalog muškarca članovi HGSS Stanice Koprivnica uočili su na dubini od 15 metara te ga izvukli sistemom sv. Bernarda.

Očevid je izvršila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke te uz nazočnost inspektora rada Zaštite na radu državnog inspektorata Republike Hrvatske. Tijelo je prevezeno na odjel patologije u Opću bolnicu Bjelovar, a policijski službenici Policijske postaje Križevci će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Izvor: Prigorski.hr
Izvor: Prigorski.hr
zatvori