Subota, 20. travnja 2024.

Autom sletio s ceste u kanal, policija ga mrtvog pijanog zatekla kasnije u traktoru, vozač papreno kažnjen

Paprena kazna dodijeljena je jučer vozaču u Delovima zbog izazivanja prometne nesreće i prekršaja u cestovnom prometu, kako doznajemo od koprivničke policije.

Naime, 44-godišnji je vozač oko pet sati upravljao osobnim automobilom Hyundai koprivničkih registracija kada je sletio s ceste na otvorenom dijelu između Delova i Hlebina. Točnije, prilikom polukružnog okretanja na poljskom putu sa stražnjim dijelom automobila završio je u odvodnom kanalu.

Potom je napustio vozilo kao i mjesto nesreće, a da prethodno nije uklonio vozilo s kolnika niti je poduzeo sve mjere s ciljem sprječavanja da mu vozilo koriste druge osobe. Kasnije, oko 8.40 u Delovima, policija ga je zatekla kako upravlja traktorom gdje je utvrđeno kako se radi upravo o vozaču Hyundai-a.

Također, utvrđeno je kako je vozio pod utjecajem alkohola i u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta. Dodatno, osobnom automobilu kojim je upravljao istekla je prometna dozvola kao i polica osiguranja.

Vozač je uhićen te odvezen u Opću bolnicu Koprivnica gdje mu je vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u krvi za vrijeme kada je prouzročio nesreću. Izmjereno mu je 2,45 promila alkohola u krvi.

Zatim je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda gdje mu je izrečena novčana kazna od sveukupno 24.900 kuna, kao i zabrana upravljanja motornim vozilima F kategorije na godinu dana.

zatvori