Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Sankcionirana čak 173 prometna prekršaja, rekorder vozio bez vozačke i s 2,60 promila alkohola

Tijekom ovog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se osam prometnih nesreća i zabilježena su 173 prometna prekršaja.

Od tih osam prometnih nesreća, u četiri su ozlijeđene osobe, od kojih je jedna zadobila teške ozljede. Radi se o mladom vozaču koji je vozio moped pod utjecajem alkohola.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su pet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena te tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Glavni razlozi prometnih nesreća ovog vikenda su nepropisna vožnja unazad, nepropisno parkiranje, nepropisno mimoilaženje, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno kretanje kolnikom i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.

Od 173 prometna prekršaja, 17 prekršaja dogodilo se zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 88 prekršaja zbog prebrze vožnje, 17 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja zbog korištenja mobitela.

Troje vozača bilo je smješteno i zadržano u posebnoj prostoriji policije do otriježnjenja, među kojima je i vikend rekorder za najvišu koncentraciju alkohola tijekom vožnje. 27-godišnji vozač vozio je bez vozačke dozvole i s 2,60 promila alkohola u krvi u subotu u 22:30 na cesti Subotica Podravska – Mali Otok.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je također u subotu, u 15:13 u Sokolovcu u Križevačkoj ulici kada je vozač vozio brzinom od 108 kilometara na sat, iako je u toj ulici ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Uhićeno je sveukupno pet vozača koji su kažnjeni visokim novčanim kaznama i dugotrajnim zabranama vožnje, kao i kaznom zatvora.

zatvori