Petak, 19. travnja 2024.

PROJEKT EDWARD Priključite se akciji obilježavanja Europskog dana bez poginulih osoba u prometu

Europski dan bez poginulih u prometu ove će godine na području Europske Unije biti obilježen po četvrti put.

Tim povodom provodi se projekt “Edward” kojem se priključila i Policijska uprava Koprivničko-križevačka.

Aktivnosti ove akcije koju organizira Europska mreža prometne policije Tispol provodit će se sve do 26. rujna kada se Europski dan bez poginulih u prometu i obilježava.

Snimio Krešo Puklavec

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke Mirela Škvorc na današnjoj je konferenciji za novinare pozvala sve zainteresirane građane da se, makar simboličnom gestom, priključe ovoj akciji:

– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane, institucije i udruge da se uključe u ovu akciju kojoj je dugoročni cilj smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama kao i smanjenje broja teško i lakše ozlijeđenih osoba. Svi se zainteresirani mogu samostalno uključiti u ovu akciju osmišljavanjem vlastitih ideja za aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti o prometnoj kulturi i smanjenju stradavanja na cestama, ili se mogu obratiti nama da zajedno neke od aktivnosti i provedemo.

Ovoj su se akciji odmah odazvali novinari lokalnih medija fotografirajući se zajedno s djelatnicima policije prikazujući zaštitni znak ovog projekta – nulu.

Sve informacije o provođenju ovog projekta možete naći na stranicama TISPOL-a, kao i službenim stranicama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, ali i na službenom Twitter profilu Ministarstva unutarnjih poslova.

zatvori