Srijeda, 24. travnja 2024.

Profesori sa Sveučilišta Sjever Gordana Tkalec i Željko Krušelj u Novinarskom domu predstavili novu knjigu

Znanstvena monografija „Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“ autora profesora sa Sveučilišta Sjever Gordane Tkalec i Željka Krušelja predstavljena je jučer na svečanoj promociji u zagrebačkom Novinarskom domu.

Prva je to knjiga koja se bavi uređivanjem medija u Hrvatskoj, a važnost izdavanja upravo ovakve knjige pokazao je odaziv brojnih uzvanika iz novinarske struke.

Moderator promocije bila je poznata novinarka Sandra Križanec dok su o samoj knjizi i o novinarstvu općenito govorili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i nekadašnji ravnatelj HRT-a Mirko Galić.

Evo što je Radio Dravi nakon promocije rekao jedan od autora knjige, koprivnički novinar s velikim iskustvom i profesor na Sveučilištu Sjever Željko Krušelj:

– Promocija koja je održana jučer nas kao autore je doista razveselila. Okupio se ne samo veliki broj posjetitelja, nego i velika i važna imena hrvatskog novinarstva, od kojih je dobar broj sudjelovao u stvaranju i uređivanju nekih od najvećih projekata hrvatskog novinarstva u novijem razdoblju. Mi smo posebno zadovoljni što je knjiga prihvaćena, odnosno protumačena kao nešto što doista nedostaje u našem obrazovanju.

Iako je knjiga najprije zamišljena kao udžbenik u sklopu kolegija na diplomskom studiju novinarstva na Sveučilištu Sjever, ona je namijenjena i svim novinarima i urednicima kao pomoć u radu.

Umjesto uobičajene kupnje knjige, na promociji su uzvanici mogli donirati sredstva prema vlastitim mogućnostima koja su preusmjerena Humanitarnoj udruzi „Šegrtsko srce“ koja brine o siromašnim učenicima koprivničke Obrtničke škole.

Kako bi zahvalili na ovoj gesti, upravo su učenici i profesori Obrtničke škole priredili zakusku kojom su okupljenima predstavili domaća podravska jela.

zatvori